donderdag 13 augustus 2009

Zomerfoto's met enige vertraging wegens ziekte

Na regen komt...
zonneschijn én spelen met water/modder!
Alle ingrediënten om lekkere soep te maken voor mama, die wat luilekker in de tuinstoel hangt te hangen...Tussendoor moeten er natuurlijk apekuren uitgeprobeerd worden; je weet maar nooit wanneer een circus aan je deur komt kloppen om mee te gaan als aapje!Wat doe je als papa het gras, dat vol speelgoed ligt, wil gaan afrijden? Juist, je assisteert hem op de correcte manier: rustig volgen met het winkelkarretje en papa al het werk laten doen!
Oh ja, ook wel een must: als papa de mat wil verschuiven, moét je daarop gaan springen om diezelfde papa te ambeteren!
Zo, zomaar uit de losse pols wat kindertips...


Dit alles moet met de nodige flair gebeuren, maar zoveel was wel duidelijk vermoed ik...Enig kind, dus dat arme schaap moet altijd alleen spelen?
Peup!
Daarvoor zijn er 'playdates' (tssss wie leest daar 'playmates'???):

1) Gaan spelen bij 2 achternichtjes M. & A.; met water en zand is het altijd plezant!


2) Bezoekje van E., een klasvriendinnetje, in de eigen tuin met hetzelfde basisprincipe van water en zand...3) Gaan logeren! De voorbije week bij tante H. en haar man en 3 kinderen en boerderij vol dieren, een vrij natuurlijke biotoop voor onze dochter. Foto's volgen misschien later - ik was er niet bij en de foto's van tante H. zijn vermist...

4) Het (nogal opdringerige maar klik-vaste) buurmeisje A. komt bijna dagelijks aan de deur; we moeten wel wat duidelijke grenzen stellen wat haar betreft, of ze zou hier gewoon wonen, maar Sarah heeft er veel plezier mee dus... af en toe heb ik 2 meiden in huis.

Alleen spelen is dus eerder een uitzondering deze grote vakantie, maar toch kan het wel eens deugd doen...

Geen opmerkingen: