vrijdag 21 augustus 2009

Zomers plezier bij +35°C

Bij de recente tropische temperaturen was ons huisje nogal beklemmend warm, en de tuin ontoegankelijk wegens geen schaduw, dus ventje en dochter en ikzelf trokken 2 dagen naar mijn ouders. In hun tuin staat een gigantische treurwilg die een schaduw gooit over het hele terras en een groot stuk gras.

Eerst werken, dan plezier! De oude zand moest uit de schelp geschept worden, zodat het ding uitgespoeld en opnieuw gevuld kon worden...Ondertussen pompen papa en ik het grote zwembad op; de mechanische dingen lieten het afweten en dus werd het hele klusje geklaard met de voetpomp, om beurten. Ouch!
Sarah kon de rest van de dag genieten afwisselend het verkoelende zwembadwater en de warme schommelmomenten onder de treurwilg, terwijl papa prulde met zijn visgeries, terwijl vake binnen tv zat te kijken, en terwijl mama en moeke een breitje pleegden op de bank buiten.
Zo waren die 2 hete dagen voor iedereen toch een beetje aangenamer! Voor ons geen files richting zee, geen drukke uitstapjes richting zoo of pretpark, geen zonnebaden aan een met-mensen-betegeld buitenzwembad...

2 opmerkingen:

Marleen zei

Wat een heerlijke foto's, wij waren onderweg vanuit de bourgogne naar huis..........

Isis zei

Inderdaad. Een paar emmertjes water volstaan meestal voor een dag vol zomerpret !