woensdag 7 oktober 2009

speeltuin-uitbreiding en verjaardagsdromen

Binnen enkele weekjes wordt ons meisje 5 jaar!!!!! Wat gaat het snel...
Een beetje vroeger dan voorzien (het mag ook al eens: een levering die sneller is dan ons beloofd werd) werd vanmorgen haar kadootje geleverd: een schommel!

Dankzij de verkoop van het speelhuisje dat enkel nog diende als Walhalla voor spinnen en slakken, omdat Sarah nu een hele tuin heeft om in te spelen en ze het liet links liggen sinds de verhuis, was het geen dure aankoop.

En Sarah is blij! Bij moeke & vake dient onze oude schommel nog steeds voor de 6 kleinkinderen, en zonder twijfel is het één van Sarah's favoriete bezigheden om te klimmen en te schommelen, dus van deze aanwinst zijn we héél zeker dat hij elke regenloze dag zal dienen.

Dus toen vanmiddag Sarah en ik van school kwamen, moest het eten eventjes wachten zodat alles goed uitgetest kon worden door onze dochter én door de poes!Nog even en dan is ze 5, dat mini-mensje dat evenveel jaren geleden nu nog in mijn gigantische buik resideerde...

Ze fietst zonder zijwieltjes, ze leert zwemmen bij meester Papa, ze schrijft haar voor- en achternaam en enkele andere woordjes, ze maakt puzzels van 100 stuks, ze groeit uit haar kleren tot in maatje 116, ze heeft schoenmaat 29, ze zit in de 3de kleuterklas, ze doet alles zelf van boterhammen smeren over aankleden tot wassen, ze heeft een franke teut maar evengoed een weloverwogen antwoord klaar, en ze is een prachtpersoontje!

Binnen enkele weken is het feest! 4x feest!
1) Op 30 oktober viert de klas net voor de vakantie begint haar 5de verjaardag.
2) Op 4 november is het De 5de Verjaardag van een spoedkeizersnede met net op de valreep een goeie afloop en een wonderkindje, met een klein feestje thuis voor papa en Sarah en mezelf.
3) Op 8 november is er waarschijnlijk een feestje voor enkele vriendjes en vriendinnetjes, in de binnenspeeltuin, voor de middag.
4) Op 8 november viert na de middag de hele familie met grootouders en tantes en nonkels en neefjes en nichtjes en papa en mama de 5de verjaardag van de jongste telg onderaan de stamboom van mijn ouders.

Sarah's verjaardag zal duidelijk niet onopgemerkt voorbij gaan, en ik hoop echt dat ze ervan zal genieten...
Voor haar is geluk nog zo puur en vanzelfsprekend...

(Al blijf ik het gruwelijk vinden dat ze nooit zal weten wat het is om een broer of zus te hebben, om later een grote familie te hebben om bij thuis te komen, om lief en leed te delen met iemand zo dichtbij - het grote gemis :-( ondanks het warme nest waarin ze is geboren)

2 opmerkingen:

Isis zei

Gaat snel hé ! Tof idee, die schommel ! Trek je dat maar niet teveel aan, van dat "enig kind zijn" (bij ons is dat ook zo, helaas...) -- die kinderen vinden ook hun weg in het leven hoor, en ze heeft best veel familie vind ik (nichtjes en zo). Always look on the bright side... fluit-fluit, fluit-fluit...

sipusa zei

How nice they are! And such a brave little cat, climbing high above:-D

cute bed she's got too, warm and nice for a cat I guess!