vrijdag 16 oktober 2009

Steriele Fee

Gisteren was de grote dag: om 9h bracht ik Fee binnen bij de (knappe) dierendokter om haar te laten steriliseren en chippen. De hele dag stressen, want zo'n klein beestje is algauw een deel van het gezin, en hoe bang zou ze niet zijn op die vreemde plek waar ze wakker wordt uit de verdoving met een sneetje in haar buik...

Om 18h was onze jongste telg weer thuis! Het duurde een hele tijd voor ze op haar gemak was: superschichtig, onzeker, in de war...
Maar toen ze haar nestje (met een knuffeltrui-ding van Sarah dat niet meer draagbaar is sinds Fee het haar heeft toegeëigend) eindelijk vond, en ik haar eindelijk mocht strelen, viel ze tutterend en spinnend in slaap...Vanmorgen was Fee alweer haar springerige hyper zelf, niks meer aan te merken tenzij wat voorzichtiger springen, en een extraatje te wassen bij de dagelijkse wasbeurt: een keurig wondje met paarse hechtingsdraadjes (die er binnen 2w uit moeten). Ergens zit ook een chip, dus als ze ooit verloren loopt, kan ze makkelijker thuis geraken, en nu ze gesteriliseerd is mag ze de wijdere wereld in dus... ze kan zorgeloos katers gaan verleiden!Toch fijn om haar weer thuis te hebben!

3 opmerkingen:

Isis zei

Wij hebben net dezelfde ervaring achter de rug. Grappig dat je zegt dat ze nog net zo springerig is, dat vonden wij ook ! (ik had - mijn eigen keizersnee-trauma nog in gedachten - gedacht dat ze zeker de eerste dagen wat zou strompelen... hahaha). En het chipke heb ik ook laten zetten, al vond ik het nogal duur, het is tenslotte eenmalig en geeft een veilig gevoel... Over een week mogen de draadjes eruit bij ons. Aftellen ! (poesje is gek aan het worden zolang ze niet naar buiten mag)... Toch een schattig beestje hoor, die Fee.

sipusa zei

hm....I knew I did go here for a reason last time, but when I arrived I had already forgotten that Fee was sterelized......I am sooooo forgetful!

But she is cute anyway;-D

an zei

Hoera, je hebt een award gewonnen. Beterschap aan Fee'tje.