woensdag 4 november 2009

Sarah wordt 5 !!! (1) - De Verjaardagskoffer van de 3de kleuterklas

De avond voor hun verjaardagsfeestje in de klas (in het geval van Sarah, die in de herfstvakantie jarig is, was dat dus een beetje vroeger) krijgt de bijna-jarige kleuter de Verjaardagskoffer mee naar huis. Daarin zit vanalles om thuis al wat voor te bereiden voor de grote dag: een kroon en bloemenkrans om 's morgens te dragen naar school, een voorleesboek voor in bed over een jarige luiaard, opdrachtjes voor mama&papa ter voorbereiding van het feestje in de klas (wat foto's en verhalen over de geboorte van Sarah 5 jaar geleden), en... de klaspop Marcelleke!

Marcelleke mocht dus een nachtje komen logeren, en dat was een groot succes! Hij werd overal bij betrokken, hij mocht mee in de auto en mee in de prinsessentent, hij mocht tv kijken en liet protjes in de zetel, en hij kreeg zelfs een eigen pyama om in zijn eigen bed naast Sarah te slapen.Op de vrijdagochtend voor de herfstvakantie trok Sarah haar feestelijke kleren aan, en met kroon en bloemenkrans was ze klaar voor het feest in de klas. Moeke kwam zelfs kijken hoe mooi ze was, en Sarah glunderde! We wandelden met een volle bolderkar naar school: Verjaardagskoffer + cake + chocomelk + bordjes en bekertjes.Het feestje in de klas was een groot succes! Hoe leuk om zo vaak je verjaardag te vieren: op voorhand in de klas, op de dag zelf thuis, en nadien een feestje voor vrienden en familie in het weekend...

2 opmerkingen:

Isis zei

Heel tof idee van de school, die koffer ! Bij Hanna was er ook een klasseknuffel, maar geen verjaardagskoffer...

Youandi De Zwaef zei

Heel leuk idee!
Ikzelf ben kleuterjuf, zou je eens de opdrachten die in de koffer zitten uitleggen ? Zo kan ik msc enkele ideeën gebruiken =)