zondag 20 december 2009

Had er iemand sneeuw gevraagd?

Eergisteren kreeg ik een berichtje van mijn zus, rond de middag, dat zij daar (tegen de Nederlandse grens, achter Hoogstraten) dikke pakken sneeuw hadden gekregen en de kinderen al een sneeuwman hadden gemaakt - wij zagen niks, en onze dochter was enorm teleurgesteld dat wij geen sneeuw kregen.
Maar dat was natùùrlijk te vroeg gesproken, want toen ze van school kwam op die laatste dag voor de vakantie, zag de tuin er zo uit... en zette Fee haar eerste stapjes in de sneeuw!Op zaterdagochtend was het pak sneeuw nog wat dikker, en ging Sarah bij moeke & vake helpen met sneeuw ruimen! De slee werd ook bovengehaald, maar die foto's zijn met vake zijn fototoestel genomen en zullen dus misschien later komen...Maar die sneeuw was niks in vergelijking met wat we vandaag over ons heen kregen!!! Op enkele uurtjes tijd waren we plots ingesneeuwd in een dikke laag witte pracht! Ons huisje was omgeven door onaangeroerde dikke pakken sneeuw, zo mooi... (en onze voordeur had een 'borduur' van ettelijke cm wit tapijt!)Na de middag duffelden we onszelf warm in en trokken onze bottekes aan, om op familiebezoek te gaan (eerst naar grootmoeder en suikernonkel en tante uit Brazilië, daarna naar ouders). Onderweg bleef Sarah effe spelen met de kindjes uit de buurt, want onze wijk is een echt paradijs nu: geen verkeer, geen vies zout, en veel kinderen...Tante M., die voor 2 maandjes in 't land is maar eigenlijk in Brazilië (waar het momenteel +30°C is trouwens) woont, kwam bij mijn ouders nog langs voor een foto in de sneeuw, die ze in haar 'thuis'land kan laten zien binnenkort. En ja, Sarah hééft een jas, het dutske, maar ze wou vlug mee op de foto en trok alleen haar botjes aan...De tuin van mijn ouders is ook een ideale plek voor zo'n foto's, natuurlijk, want ook daar amper verstoring van de sneeuwpracht in de natuur... enkel poezenpootjes af en toe...Ook deze winter geen klachten wat betreft sneeuw! Wat een fijne manier voor de kinderen om aan de kerstvakantie te beginnen...
(De pret is natuurlijk minder groot als je met je auto de baan op moet, dat besef ik wel...)

3 opmerkingen:

sapphire_kittum zei

It's beautiful!!!!!

Sokssawat zei

prachtig he? sneeuw is zo mooi, zo licht! Wij waren/zijn ook behoorlijk ingesneeuwd hier op het Friese platteland. Wat een rust!

(nou ja, als iedereen thuis is dan want op de weg is het geen pretje inderdaad!)

Ascasewwen zei

Oooh, so pretty! It looks so magical.